Hadelandsjul

For tredje året på rad kan vi ønske velkommen til stor førjulshelg! I tillegg til julemarkedet på Granavollen, er det aktivitet over hele Tingelstadhøgda denne helga. Mer enn 40 utstillere og salgsboder!  De fleste aktører har egne program for julehelga 23.-24. november.

 

 

 

 

Granavollen hesteskysslag arrangerer kanefart

Granavolden Gjæstgiveri serverer 2-retters lunsj lørdag 23.11 og tradisjonsrik juletallerken søndag 24.11. Begge dager klokka 13-15.. Det blir åpen kafé i Gregersstua, og salg av suppe og popcorn over bålpanna. Lørdag serveres også vår 4-retters juleinspirerte middagsmeny til kr. 555.- per kuvert. Noen ledige plasser. Bestill bord på telefon: 61337700

Glasslåven kunstsenter har i Stallgalleriet juleutstilling med ulike kunstnere og kunstsalg «ned fra veggen». I andre etasje er det forfatternes bokhandel og antikvariat. I Høyloftet er det julemusikk og juletre, samt to gratis minikonserter i løpet av helgen. Både lørdag og søndag spiller Elin Hammer kjente melodier på piano. Lørdag kl.15.30 er det "Hjertenær sang og musikk" av Elisabeth Linstad Tangen (vokal) og Inger Beathe Teslo Hoel (piano og vokal).

I Kommunehuset har Bygdekvinnelaget vaffel-kafé. Jøtt godt fra Hadeland selger hjemmebakt flatbrød og lefser. Hadeland husflidslag har salgsutstilling i andre etasje, samt salg av småkaker.

Helgum gårdsbutikk har åpen butikk. De tilbyr også ulike familieaktiviteter ute, og serverer pinnebrød av emmer, sveler og eplegløgg over bålpanna.

Korshagan gårdssnekkeri selger trau og andre håndlagde treprodukter i sin bod på julemarkedet.

Hotell Hadeland har bod på julemarkedet der de selger småkaker og varme æbleskiver.

Søsterkirkene er åpne. I Mariakirken er det ikonutstilling, og i Nikolaikirken holder St. Hallvardguttene konsert lørdag kl. 14.00. Billetter kan du kjøpe her.

 

Se en video av St:Hallvard-guttene der de synger en av de eldste julehymner fra ca år 990. "Hodie Christus Natus est" - idag er Kristus født.  Se videoen her.

Pilegrimssenteret har åpent i Handelslaget.

I Handelslaget holder også Hadeland tredreieklubb til, og de vil være til stede i helgen

I Steinhuset kan du oppleve Middelalderen! Historien levendegjøres av  Hađar Viking- og Middelaldergruppe 

HK rammer i kjelleren på Glasslåven har åpent begge dager 

Hadeland folkemuseum tilbyr familiehelg kl. 12-16 begge dager med juleverksted, fortellerstund, julesanger på scenen, juleutstilling, julekafé, hest og slede og nissejakt!

Grinakervev, som i år har 30-års jubileum har i tillegg til åpen butikk og kafé også utstilling av gammel julepynt fra Brandbu Bygdekvinnelag.

Sysselgården  har utsalg av husflidshåndverk, bakst (også glutenfritt) og kafé. Gårdsnissen serverer smultringer rett fra gryta. Overraskelser til barn som lager snøengler!

 

Hjertelig velkommen!