Ringerike og Hadelands skatter

Ringerike og Hadelands skatter

The Twist. Photo: Benjamin Ward.

Fra 29. april-15. oktober kan du ta en historisk langhelg. I denne pakken får du inkludert en overnatting hos oss på Granavolden, en overnatting på Sundvolden Hotel, to frokoster, to fire-retters middag og inngangsbillett til Kistefos og The Twist.

Hva med en tredagers bilferie med overnatting på to av Norges eldste Gjæstgiveri og et besøk på verdenskjente The Twist?

Reisen starter hos oss på historiske Granavolden Gjæstgiveri hvor du blir ønsket velkommen av stolt og dedikert vertskap, som gjerne forteller deg hva du bør oppleve i området. Middagen får du i form av en fire-retters meny- og maten serveres er basert på rene, gode og kortreiste råvarer. Etter frokosten dagen etter vil vi anbefale en historisk vandring i området rundt Granavolden hvor både Søsterkirkene og Prestgårdshagen er verdt et besøk. Vi anbefaler også å ta turen innom Hadeland Glassverk- kulturarven fra 1762, som ligger omtrent midt mellom Granavolden og Sundvolden.

Videre går turen til Kistefos som kan by på arkitektur i verdensklasse, industrihistorie, kunstutstillinger og en imponerende skulpturpark. En tur innom The Twist er selvfølgelig også et must. Det 1000 kvm store bygget formelig svever over Randselva i et 60 meter langt spenn og skrur seg på midten som i en skulpturell form.

Du kjører videre, og ved inngangsporten til sagnomsuste Krokskogen ligger et av Norges mest tradisjonsrike og eldste hotell- Sundvolden hotel. Dere blir varmt tatt imot og sjekker inn på et storslagent sted med mange muligheter. Hotellet kan tilby opplevelser som spa, bading, sykler og kajakk, og er du interessert i kunst, så er hotellet i seg selv et galleri – med flere flotte kunstverk av anerkjente kunstnere. Hotellet er også svanevertifisert. På kvelden får du nyte en fore-retters middag i restauranten. Her lages maten med kjærlighet til råvarene, god tålmodighet og alltid fra bunnen.

Les mer og bestill her: https://book.dehistoriske.no/no/pakker/2114932/ringerike-og-hadelands-skatter-fra-granavollen-til-sundvol