Bryllup

Bryllup

Hvit bryllupsbukett

Rundt den store kjærlighetens fest som et bryllup er, setter Granavolden Hotel & Gjæstgiveri en fantastisk ramme, gjerne tre dager til ende! Brudepar og gjester er velkommen allerede fredag etter­middag, hygger seg og kler seg til fest på lørdag. Etter vielsen rulles den røde løper fra kirken til Gjæstgiveriet og festen kan begynne.

Søsterkirkene

Granavolden Hotel & Gjæstgiveri er nærmeste nabo til Søsterkirkene fra middelalderen, Maria og Nikolaikirken. Gjennom snart tusen år har Nikolaikirken vært rammen for viktige begivenheter i menneskers liv. Mang en brud er ført til alters til sin ventende elskede. I slike historiske omgivelser får deres bryllup en ramme av høytid som passer en slik anledning. Skulle dere ønske borgerlig vigsel, har vår nabo Glasslåven Kunstsenter et flott lokale for vigsel. 

Fra Søsterkirkene eller Glasslåven og frem til resepsjonen er veien kort. Vi legger ut den røde løperen  fram til gjestgiveriet

Festen fortsetter

Etter vielsen passer det med fotografering. Skyss med hest og kjerre ordner vi til et romantisk sted, for eksempel Prestegårdshagen, 200 meter fra gjestgiveriet? I mellomtiden følger vi gjestene inn i Gregersstua, eller ute under åpen himmel hvis været tillater, der  fingermat og musserende vin kan serveres.

Rusletur

Fredagskveld arrangerer vi gjerne en samlingsfest for de av gjestene som har mulighet. Hva med en rusletur på Pilegrimsleden som er rett utenfor døra? En vandring til gamle St.Petri kirke gir perspektiv. Turen tar en halvtime til fots, og bukter seg gjennom det Hadelandske landskap.

Overnatting

Mellom 50 – 80 gjester kan vi ønske velkommen til bryllupsfest, og overnatting kan vi tilby for 20 til 60 personer. Gjestgiveriet har aldri vært et kjedehotell og bygningenes historie strekker seg langt tilbake i tid, derfor har vi sjarmerende rom med ulik form og størrelser.   

En merkedag

Bryllup og bryllupsfest er en stor merkedag i livet. Vi kan ta hånd om det praktiske og travle. Ta kontakt og vi legger alt til rette slik at dere som brudepar får en storslått, en minnerik helg.